Chakra balancering

chakra balancering

Få energien tilbage gennem de 7 Chakra

De 7 Chakra er en vigtig del af dit Biofelt, som er en samlet betegnelse for energierne, der er omkring dig og i dig.

Viden om energi kan hentes mange steder fra. I stort set alle religioner arbejdes der med energi i et eller andet omfang, du kender det måske som Chi, Prana, Helligånden mm.

online rådgivning

En vigtig videnskablig kilde til viden om energi, er Einsteins kvantefysik, som du måske kender for den kendte ligning E = mc2 . Denne forklarer, at al masse består af energi. Ergo vi er forbundet af energien i os og mellem os.

Energimedicin, som vi arbejder med i alternativ behandling, bevæger sig dermed ud over det fysiske legeme.

Gennem korrigering og afbalancering af dine energifelter genetablerer vi kroppens egne helbredende kræfter og dine fysiske og mentale udfordringer kan blive udrenset.

Der viser sig et stigende behov for en behandlingsmetode, som arbejder holistisk med det hele menneske og som samtidig ikke kræver livslang medicinering.

Ifølge WHO er depression den mest udbredte sygdom på verdensplan og enormt kostelig i antidepressiv medicin.

Tilbage til dine 7 Chakra. Dine 7 Chakra er din batterier i kroppen. Her drages energien, fra dine omgivelser, ind og fordeles videre til dine meridianer og dit fysiske legeme. Chakra’erne løber langs din rygsøjle, fra dit haleben til toppen af dit hoved. I dette områder finder vi dit nervesystemet, dine organer og kirtler, hvis funktionsevne er vital for dit velbefindende. Er et chakra blokeret, opstår der problemer med at fordele energien optimalt og du vil opleve fysiske og mentale belastninger, da energien i hver celle i dig vil blive belastet og komme ud af balance.

I dette blogindlæg er der info, råd og vejledning til hvordan du selv kan balancere dine 7 Chakra. De 7 Chakra er en del af de i alt 28 overordnede energifelter, jeg arbejder med i Corrective Sounds metoden.

Rod Chakra

Dette første chakra er vores fundament – vores fysiske krops sæde. Det er igennem dette chakra vi bliver grounded og finder vores selv. Det er roden / fundamentet til de andre 6 chakra, som forbinder os til jorden.

For at få balance i dine 7 chakra, må dette chakra først og fremmest være i balance.

Rod chakraet er placeret ved rygsøjlens rod, omkring halebenet. Rod chakraet har en rød farve og dens element er jord.

Terapi for krop og sind

Blokeringer

Årsager til et blokeret Rod chakra kan være:

Svær fødsel (egen) – Misbrug – Operationer – Vold og ulykker – Overværelse af vold og ulykker – Flytning – Seperation.

• Fysiske problemer pga. et blokeret Rod chakra kan være: Spiseforstyrrelser – Overproduktion af stresshormoner i binyrerne – Problemer med nederste del af ryg, ben og fødder – Tyktarms- og endetarmsproblemer – Svagt immunforsvar.

• Mentale blokeringer: Følelse af ikke at være tilstede – Svært ved at fokusere – Angst – Fobier – Rastløshed – Uorganiseret – Fysisk svag – Mangler overskud – Modstand mod forandring – Kører på autopilot.

Heling

Rod chakraet næres af tryghed, sikkerhed, tillid, tilfredshed, sundhed, hjem og familie.

• Vær udenfor 5 – 10 minutter om dagen.

• Gå en tur i naturen mindst 1 gang om ugen.

• Gå med bare fødder.

• Sid med ryggen op ad et træ – eller kram et træ.

• Dyrk yoga: Stræk blidt din krop og brug åndedrættet til at løsne spændinger op.

• Genfind kontakten med din krop – fokuser på dit åndedrag i mindst 1 minut om dagen.

• Bliv rørt – få massage (særligt fodmassage), børst eller stryg dig selv med hård børste fx under bad.

• Mediter med fokus på dit Rod chakra, den røde farve og mantraet ”Jeg er stærk, grounded, tryg i mig selv. Jeg eksisterer i nuet”.

Sacral Chakra

Det andet chakra er placeret lige under navlen og har en orange farve.

Chakraets element er vand og har tæt forbindelse til månen. Det er sædet for vores følelser, vores sensualitet, kreativitet og indre barn.

erhvervsterapi

Blokering

Sakral chakraet har forbindelse til dine forplantningsorganer, dine hofter, bækken og lænd.

Blokeringen kan resultere i at chakraet vender sig indad og alt handler kun om en selv – eller det omvendte, hvor personen har behov for at kontrollere andre, hvor stor vrede kan være indblandet.

• Fysiske problemer pga. et blokeret Sakral chakra kan være: Sexsuelle barrierer – Problemer med forplantningsorganer – Problemer med tynd- og tyktarmene (collitis, inflammation, Crohns, divertikler) – Blindtarmsbetændelse – Ischias smerter – Blæreproblemer.

• Mentale blokeringer: Negativitet – Ensomhed – Skuffelse – Ofring af egne behov for at søge billigelse fra andre – Impotens – Bekymring om andres mening – Frygt for forandring – Hævngerrighed – Manglende etisk kompas – Svært ved autoriteter – Gør det rigtige for andre, men ikke én selv – Suger energi fra andre.

Healing

Sakral chakraet næres af dit indre barn, nydelse, kreativitet, sensualitet og følelser.

Et stærkt Sakral chakra giver dig evnen til at sige ja, nej og være tro mod dit indre etiske og moralske kompas. Det handler om at mærke efter og skabe balance mellem at give og tage i mod.

• Bevæg din krop – 10 minutter hvor du danser for dig selv til din favorit musik. Læg mærke til dine følelser når du danser.

• Plej din sensualitet. Forkæl dig selv med et lækker bad, frokost med en veninde, kæresteweekend.

• Plej din sexualitet – om du er alene eller ej. Læs en romantisk / erotisk bog, købt lækkert undertøj, hav flirtende samtaler.

• Mediter med fokus på dit Sakral chakra, den orange farve og mantraet ”Jeg tillader mine følelser at flyde gennem mig på en sund måde. Jeg er tryg i min krop og jeg lever livet med leg, passion og kreativitet”.

Solar Plexus Chakra

Det tredje chakra er placeret mellem navlen og brystkassen. Solar Plexus chakraet har en lys gul farve og dens element er ild. Dette chakra er dit power chakra og repræsenterer dit personlige ego.

Formålet med dette chakra er transformation af energi fra de nedre chakra og tæt forbindelse til dit halschakra.

Online pshychotherapy

Blokering

Solar Plexus chakraet har forbindelse til dine fordøjelsesorganer.

• Fysiske problemer pga. et blokeret Solar Plexus chakra: Diabetes – Lavt blodsukker – Fordøjelsesbesvær – Mavesår – Skrumpelever – Hepatitis – Mavemundsbrok – Galdested – Miltproblemer.

• Mentale blokeringer: Undertrykt vrede, ofte forårsaget af andre undertrykte følelser – Fyldt op af bitterhed og jalousi – Placering i offerrollen og placering af skyld hos andre – Svært ved at samarbejde og har kontrolproblemer – Har aldrig nok tid, er fortravlet i forsøget på at opnå mere tid – Konkurrencepræget – Stort behov for anerkendelse.

Heling

Solar Plexus chakraet næres af ro, glæde, selvtillid og selvværd.

• Oplever du dig energiforladt i dette chakra, så spis varm mad, gå i sauna, dampbad. Det omvendte gælder hvis du har for høj energi, så dyrk vinterbadning, svøm i bassin, sejl på åbent hav.

• Sørg for at komme udenfor hver dag, særligt tidlig morgen eller sen eftermiddag. Har du for høj energi, så hold dig i skyggen.

• Vær fysisk aktiv udenfor. At forbinde dig med jorden og solen er helbredende for dit Solar Plexus chakra. Det er vigtigt at du har en legende, nydende tilgang til aktiviteten – frem for at sætte dig konkurrenceprægede mål.

• Bevæg dig i nærheden af vand, gå på stranden, ved åen, nær søen. Især ved måneskin er effekten stor.

• Latter helbreder også dit Solar Plexus chakra. Slut dagen af med at grine, frem for at checke de sociale medier, læse forstyrrende nyheder mm.

• Mediter med fokus på dit Solar Plexus chakra, den lyse gule farve og mantraet ”Jeg har tillid til mig selv og respekterer mig selv og andre. Jeg har modet og viljen til at tage kontrollen over mit liv og udtrykke det jeg ønsker for mig selv”.

Det fjerde chakra er placeret midt i din brystkasse. Hjerte chakraet har en grøn farve og dens element er luft.

Kærlighed er formålet med dette chakra. Kærlighed til os selv, vores medmennesker og miljøet vi lever i. Evnen til at give og modtage er centralt for dette chakras balance.

Hjerte chakraet danner bro mellem de tre nederste og tre øverste chakra’er. Det er dermed forbindelsesleddet mellem jorden / det fysiske under dig og det ikke-fysiske / universelle / spirituelle over dig.

psykoterapi

Blokering

Hjerte chakraet har forbindelse til hjerte, lunger, thymus kirtlen, øvre del af ryggen, ribben, arme og hænder.

• Fysiske udfordringer pga. et blokeret Hjerte chakra kan være: Hjerteproblemer – Kredsløbsproblemer – Lungesygdomme – Knuder i brystet – Smerter i skulder, arm og hænder – Svagt immunforsvar – Astma – Vejrtrækningsproblemer – Allergier.

• Mentale blokeringer: Kærlighed og forhold er farlige – Frygt for svigt og afvigelse – Manglende evne til at tilgive sig selv og andre – Kritiserende og fordømmende adfærd.

Heling

• Anskaf dig et kæledyr, en hund, kat, fugl el. lign. Dyrs kærlighed er betingelsesløs og får os til at føle os trygge igen og genfinde evnen til at elske os selv og andre.

• Undersøg årsagerne til din manglende evne til at elske. Mediter – Mærk efter – Skriv ned.

• Formuler en intention om at åbne dig selv op for at elske dig selv og andre. Arbejd stille og roligt med at nedbryde de barrierer du har skabt omkring dit hjerte.

• Ved at gøre det du elsker, vil du få kærlighed tilbage. Lyt til dit indre – din krop, dit sind, dit hjerte. Bliv klogere på hvad, der virker for dig.

• Mediter med fokus på dit Hjerte chakra, den grønne farve og mantraet ”Jeg giver og modtager kærlighed betingelsesløst. Jeg lytter til og anerkender følelserne i mit hjerte”.

Hals Chakra

Det femte chakra er placeret i området omkring din hals. Hals chakraet har en klar blå farve og dens element er lyd.

Hals chakraet er det første af de tre øvre chakra, som forbinder dig til de mere spirituelle lag.

Kommunikation er formålet med dette chakra. Vi bruger vores stemme til at udtrykke vores sande jeg – det gælder både vores indre og ydre stemme. Når du kommunikerer sandt og meningsfuldt, skaber du resonans – disse vibrationer skaber balance i krop og sind, men også mellem dig og dine omgivelser.

positivt mindset

Blokering

Hals chakraet har forbindelse til halsen, nakken, skuldre, mund, kæbe, tænder, bihuler, stemmelæber, luftrør, spiserør, halshvirvler, ører og skjoldbruskkirtel.

• Fysiske problemer pga. et blokeret Hals chakra kan være: Udfordringer med stemmen, mund, tænder, gummer – Smerter i skulder og nakke – Hævede kirtler i halsen, øm hals, halsbetændelse – Bihulebetændelse – Kæbeproblemer – Stofskifteproblemer.

• Mentale blokeringer: Uærlighed overfor sig selv og andre – Manglende evne til at udtrykke mening – Mærker ikke kroppens signaler – Mangler kreativitet i livet – Taler meget, højt, mangler evne til at tale – Er tonedøv – Genert.

Heling

• Skriv dine tanker, følelser om dig selv ned i en journal. Brug den så ofte du kan.

• Råb, skrig – på en mindful måde, der ikke sårer dig eller andre. Det handler om at konfrontere dine indre tanker og følelser.

• Begynd at synge, syng i kor, syng i bruseren, chant under meditation.

• Arbejd med din kreativitet ved at danse, tale, skrive, tegne, male mm.

• Overlad dine problemer og livsbeslutninger til en højere magt. Det du ikke kan / bør kontrollere skal du lade gå, så vil nye løsninger dukke op.

• Mediter med fokus på dit Hals chakra, den blå farve og mantraet ”Min stemme har værdi. Jeg udtrykker mig sandfærdigt med respekt for mig selv og mine medmennesker”.

Pande Chakra

Det sjette chakra er placeret mellem dine øjenbryn. Pande chakraet har en violet farve og dens element er lys.

I dette chakra omsættes visuelle indtryk. Her skaber, modtager, oversætter og lagrer vi visuel information. Her opbevares vores hukommelse, erfaringer, det vi ser, det vi forestiller, hvad vi intuitivt oplever og vores drømme.

Når dette chakra vækkes, bringer det os inspiration, indsigt, forståelse, visdom og forudsigelighed.

mental sundhed

Med et Pande chakra i balance lever vi livet med et åbent sind. Vi lytter til vores intuition og stoler på vores erfaringer og vores evne til at skelne mellem det, der er rigtig og forkert for os.

Blokering

Dette energi center påvirker vores øjne, næse, hjerne, neurologiske system og pinealkirtlen.

Er dette chakra blokeret, kan vi føle os afskåret fra vores intuition og får svært ved at stole på det vi oplever.

• Fysiske problemer pga. et blokeret Pande chakra: Øjenproblemer, såsom dårligt syn, grøn stær, grå stær – Bihulebetændelse – Hovedpine – Neurologiske forstyrrelser.

• Mentale blokeringer: Snævertsynethed – Benægtelse – Ignorering af fakta og sandheder – Lukker af for egen intuition – Følelse af ikke at eksistere – Går imod egen etik og moral – Forventer altid det værste.

Heling

• Øv dig i at visualisere en positiv løsning af en udfordring i dit liv. Dette øger din evne til at manifestere det du ønsker at lykkedes med i dit liv.

• Sæt en intention om at forpligte dig på at lytte til dit indre for guidning.

• Omgiv dig selv med skønhed, som bringer dig indre harmoni.

• Øg din fantasi. Glem alt om hvordan ting bør gøres. Skab plads til kreativitet, brug flere farver og variation i alle ting. Udforsk din verden og oplev livet gennem et barns nysgerrige øjne.

• Når du vågner og inden dagen går i gang, så gennemgå dine drømme. Overvej hvad din underbevisthed forsøger at fortælle dig.

• Mediter med fokus på dit Pande chakra, den violette farve og mantraet ”Jeg stoler på min visdom og min intuition. Jeg ser og tænker klart”.

Krone Chakra

Det syvende chakra er placeret på toppen af dit hoved i din hjernebark. Krone chakraet har en hvid-gylden farve og er forbundet til tanke, bevidsthed og intelligens. Det har fobindelse til hele dit sind, dit ubevidste jeg og al viden.

Formålet med Krone chakraet er, at opnå forståelse for hvordan vi navigerer i vores liv, omsætter de data vi tager ind og organiserer vores erfaringer i en større kontekst, hvori vi kan se meningen med vores egen eksistens.

Vores værdisæt bestemmer, hvordan vi forstår det vi erfarer. Hvis vi ønsker at forandre vores liv, må vi derfor starte med at ændre vores værdisæt.

chakra balancering

Blokering

• Problemer pga. et blokeret Krone chakra: Hvis vi undgår spirituel meningskabelse i vores daglige liv, efterlades vi uden mål i livet. Forbinder vi os dermed med det spirituelle og overgiver os til, at der er en højere mening, oplever vi at være i et med naturen og universet. Et åbent og velfungerende Krone chakra kræver forbindelse til et afbalanceret Rod chakra. Ingen rod, ingen krone.

• Mentale blokeringer: Angst og depression – Afhængighed – Stædighed – Undgår konfronteringer – Mentale lidelser – Hovedpine og migræne – Epilepsi -Indlæringsvanskeligheder.

Heling

Når energien flyder gennem Krone chakra’et er dit nervesystem roligt, du evner at tænke klart og du er klar til at modtage højere inspiration.

Når Krone chakraet er veludviklet, åbent og i harmoni med de andre chakra, kan du opnå højere bevidsthed, hvor du oplever at være i ét med universet og kan se meningen med dit liv.

Det er ikke en oplevelse af, at der er én Gud, der hjælper dig, men at hjælpen kan findes inde i dig selv, når du er klar til at lytte og gøre det, der skal til.

Åbn dit Krone chakra:

• Mediter, bed, lav små ritualer – dette vil altid styrke og åbne dit Krone chakra. Dette vil hjælpe dig med at udrense negative følelser som frygt, angst og vrede.

• Mediter med fokus på dit Krone chakra, den gyldne farve og mantraet ”Jeg søger viden og indsigt. Jeg stoler på, at der er noget større end mig selv, om hjælper og guider mig”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Call Now Button