Integrativ Relationel Åndedrætsterapi

Når kroppen inviteres med i terapien

Denne form for kropsterapi henvender sig til dig, der allerede er i et terapeutisk forløb og er åben for et dybere, integrativt arbejde med både krop og psyke. Måske oplever du at sidde fast i gamle mønstre, savner kontakt til dine følelser, eller ønsker at arbejde med traumer, som mærkes i kroppen mere end de kan tales om.

Integrativ Relationel Åndedrætsterapi er for dig, der har et ønske om forandring – og som er villig til at engagere dig i en proces, hvor kroppen bliver en aktiv medspiller i din personlige udvikling. Udbyttet er ofte en dybere kontakt til dig selv, frisættelse af undertrykte følelser og nye indsigter i dine reaktionsmønstre og relationer.

En kropsligt forankret tilgang til det psykoterapeutiske arbejde

Integrativ Relationel Åndedrætsterapi tager udgangspunkt i den integrative krop- og psykoterapeutiske tilgang. Denne form for åndedrætsterapi skaber adgang til dybereliggende emotionelle og fysiske lag og aktiverer kroppens egen helingsintelligens gennem et kontinuerligt, cirkulerende og dybt åndedræt.

Sessionen varer i alt 3 timer, hvoraf ca. 1,5 time er dedikeret selve åndedrætsterapien. Resten af tiden bruges til forberedelse, afstemning og efterbearbejdning.

Det cirkulære åndedræt og bevidsthedsudvidelse

I Integrativ Relationel Åndedrætsterapi anvendes et aktivt og sammenhængende åndedræt – ofte kaldet det cirkulære åndedrag. Det betyder, at du trækker vejret ind og ud uden pauser imellem – et blødt, rytmisk og kontinuerligt flow, som gradvist intensiverer kroppens iltning og aktiverer både fysiologiske og følelsesmæssige processer.

Når kroppen over tid får mere ilt end normalt, sker der en overiltning af systemet, hvilket kan medføre en række reaktioner: summen, prikken, muskelspændinger, følelsesudbrud, ændret kropsbevidsthed – og for mange, en udvidelse af bevidstheden. Det kan føles som at bevæge sig ind i en drømmelignende tilstand, hvor du får adgang til dybere lag af dig selv – ikke kun mentale og emotionelle mønstre, men også kroppens ubevidste hukommelse.

I dette felt kan der opstå kontakt til det, man kalder COEX-systemer (COndensed EXperience), som er komplekse lag af forbundne oplevelser, følelser og overbevisninger, lagret i kroppen og psyken. Disse lag kan være knyttet til både personlige, transgenerationelle og transpersonlige erfaringer – traumer, tilknytningsmønstre, undertrykte følelser eller dybtliggende indsigter.

Ved at arbejde med åndedrættet som nøgle åbnes døren til det, der måske har været gemt eller glemt – og det, som kroppen og sindet er klar til at møde og bearbejde. Det er en proces, der kræver trygge rammer, klar intention og en parathed til at være med det, der viser sig.

Denne form for åndedrætsterapi indgår derfor altid som en del af et samlet, integrativt terapeutisk forløb – aldrig som en isoleret metode.

Integrativt Relationelt Åndedrætsterapi
åndedrætsterapi

Et rum skabt til fordybelse og tryghed

Min intention med at tilbyde Integrativ Relationel Kropsterapi er at skabe et trygt og støttende rum, hvor du kan komme i dybere kontakt med dig selv – både følelsesmæssigt og kropsligt. Jeg ser kroppen som en vigtig medspiller i den terapeutiske proces, og åndedrætsterapien anvendes som et redskab til at åbne op for det, der måske ikke kan nås gennem samtale alene.

Metoden arbejder gennem et aktivt, bevidst åndedræt og musikkens intensitet, og kan bringe dig i kontakt med både følelser, minder og kropslige fornemmelser. Den kan have en forløsende virkning og give adgang til nye indsigter, men det er vigtigt at understrege, at én session ikke nødvendigvis fører til en fuld forandring. For nogle er det en vigtig brik i et længere forløb – for andre åbner det en dør til noget, der skal have tid og plads til at folde sig ud. Det er også vigtigt at understrege at du aldrig er alene i processen, jeg er altid ved din side parat til at støtte dig i din proces.

For at du får mest muligt ud af din session, beder jeg dig om følgende:

  • Undgå at spise et tungt måltid op til sessionen – en let snack senest 1-2 timer før er bedst

  • Undgå større mængder kaffe, te eller energidrik samme dag, da det kan påvirke nervesystemets følsomhed

  • Mød gerne op i løst og behageligt tøj, så du kan bevæge dig og trække vejret frit

  • Informér mig på forhånd, hvis du er gravid, har fysiske ubalancer, diagnoser, tager stemningsregulerende medicin eller har sygdomme, særligt i forhold til hjerte, blodtryk eller luftveje. Hvis du er i tvivl, anbefaler jeg, at du rådfører dig med din læge, inden du deltager i en session

Jeg prioriterer din sikkerhed og tryghed højt, og sammen sikrer vi, at rammerne er rigtige for netop dig og din proces.

Rummet for sessionen er nøje tilrettelagt for at støtte en dyb proces:

  • Du ligger på en blød måtte med tæppe, puder og øjenmaske

  • Der anvendes musik med høj lyd og forskellig intensitet som støtte til åndedrættet og de dybere lag

  • Der er god tid både før og efter selve åndedrætsarbejdet

  • Der aftales altid en opfølgende samtale senest en uge efter sessionen, hvor vi sammen forankrer det oplevede

En del af noget større

Denne form for kropsterapi står ikke alene. Den indgår som en integreret del af et individuelt psykoterapeutisk forløb, hvor vi sammen undersøger, hvornår det giver mening at arbejde kropsligt. Der arbejdes aldrig “på kroppen” – men med kroppen, og kun når der er en klar intention fra dig som klient om, hvad du ønsker at udforske eller forløse i sessionen.

Kropsterapi på denne måde kan være dybt forløsende – men det er ikke et quick-fix. Det er en vej ind i dig selv, som kræver tillid, mod og et trygt terapeutisk rum.

Inspirationen bag metoden

Integrativ Relationel Åndedrætsterapi er inspireret af Holotropisk Åndedrætsterapi, udviklet af psykiater Stanislav Grof og Christina Grof. Metoden bygger på et aktivt, cirkulært åndedræt kombineret med musik og kropsligt nærvær, som åbner for ændrede bevidsthedstilstande. Grof’s forskning viser, at vi gennem dybere åndedræt kan få adgang til underliggende lag af kroppen og psyken – herunder ubevidste mønstre, følelser og minder. I det integrative arbejde anvendes åndedrætsterapi som en del af et trygt, terapeutisk forløb, og kun når det giver mening for klientens proces og intention.

Det siger klienterne

Om Bagnkop MindBody

Bagnkop MindBody er skabt ud fra en kærlig vision om at tilbyde et trygt og helhedsorienteret rum, hvor kroppen og sindet kan finde tilbage til balance. Jeg tror på, at du fortjener omsorg og støtte, og derfor har jeg skabt et sted, hvor hele dig – både krop og sind – bliver mødt med nærvær og opmærksomhed.

Mine behandlinger er til dig, der ønsker at tage vare på din mentale sundhed og personlige udvikling på en forebyggende måde, men også til dig, der måske oplever, at stress, angst, depression eller fysiske smerter er begyndt at fylde for meget i hverdagen. Uanset hvor du står, er du velkommen her.

Med min baggrund som tidligere skolelærer og skoleleder, min Cand.Mag. i “Læring og forandringsprocesser”, flere diplommoduler i ledelse og kommunikation, samt min certificering som “Corrective Sounds behandler” og yoga-instruktør, har jeg en bred vifte af værktøjer, jeg bringer med ind i vores forløb. Jeg er også på mit 3. år som studerende ved Tobias-Skolen, hvor jeg uddanner mig til Reg. Integrativ krops- og psykoterapeut.

Når du træder ind hos Bagnkop MindBody, kan du forvente et forløb, der er nøje tilpasset dine behov og udfordringer – alt sammen med kærlig opmærksomhed på at støtte dig i din proces mod balance og velvære.